Događaji

Dejton +20: Bosna i Hercegovina 20 godina nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma!

Želimo vam skrenuti pažnju na novo izdanje Časopisa o prisilnim migracijama (FMR). Tema ovog broja je Bosna i Hercegovina dvadeset godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dvadeset godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma u novembru 2015. godine, i dalje se na Zapadnom Balkanu osjećaju posljedice sukoba, kao i dugoročni efekti raseljenosti. Ovo izdanje  Časopisa o prisilnim migracijama (FMR) bavi se osobama koje su zbog  rata 1992–1995. godine raseljene unutar ili van Bosne i Hercegovine, te razmatra lekcije koje bi se mogle izvući iz uspjeha i neuspjeha mirovnog sporazuma.

Ovaj broj bit će dostupan u ŠTAMPANOM IZDANJU NA ENGLESKOM, BOSANSKOM (LATINICI) I SRPSKOM (ĆIRILICI) TE ARAPSKOM JEZIKU. Ova četiri  izdanja, kao i izdanja na španskom i francuskom bit će dostupna na internetu.

Časopis je besplatan i u štampanom i u elektronskom izdanju koje je  dostupno na www.fmreview.org/dayton20-bosnian.

Ukoliko želite štampani primjerak časopisa, molimo da nas kontaktirate  na email adresu fmr@qeh.ox.ac.uk, navodeći koliko primjeraka želite, na kojem jeziku ili jezicima, te poštansku adresu. 

Ovaj broj objavljen je zahvaljujući saradnji Centra za izbjegličke  studije Univerziteta u Oxfordu i Centra za studije o izbjeglim i raseljenim osobama Univerziteta u Sarajevu. Također zahvaljujemo organizaciji Catholic Relief Services-USCCB (Katolička služba pomoći), Ministarstvu vanjskih poslova Švicarske i Regionalnom uredu za Evropu  UNHCR-a na finansijskoj podršci.

"Ženska prava- Agenda za pozitivne promjene"

Projektom “Ženska prava - Agenda za pozitivne promjene”, koju finansira Evropska unija, a realizuje Fondacija CURE (CURE) i Fondacija za osnaživanje žena (FWE), namjeravamo doprinijeti promociji ...
Više...

SRETNU NOVU GODINU I PREDSTOJEĆE PRAZNIKE ŽELI VAM FONDACIJA ZA OSNAŽIVANJE ŽENA!!
Više...

Odnosi sa javnošću i inicijative u lokalnoj zajednici!

U periodu od 26.10.-28.10.2018.godine, odrzana jos jedna radionica pod nazivom " Odnosi sa javnošću i incijative u lokalnoj zajednici- Od promocije do kampanje". Na radionici je učestvovalo 10 orga...
Više...